Аннотации:
Фактор питания исследован у 105 женщин, больных ревматоидным артритом, с использованием стандартного опросника ВОЗ. Установлено, что питание обследованных характеризуется чрезмерным потреблением насыщенных жиров, легкоусвояемых углеводов, соли и недостатком в рационе овощей и фруктов. The nutrition factor is investigated at 105 women with rheumatoid arthritis with the WHO questionnaire. It is established, that nutrition of patients is characterized by overconsumption of the saturation fats, sugar, salt and lack of vegetables and fruit.
Описание:
Калев О.Ф., доктор медицинских наук, профессор, Заслуженный деятель науки РФ, заведующий кафедрой внутренних болезней и семейной медицины Челябинской медицинской академии (Челябинск); тел. 8-351-2328207; E-mail: KalevOF@chelsma.ru.
Kalev O.F., Doctor of medical sciences, professor, the Honoured worker of a science of the Russian Federation, head of the chair of Internal diseases and family medicine of Chelyabinsk State Medical Academy (Chelyabinsk); ph. 8-351-2328207; e-mail: KalevOF@chelsma.ru. Синеглазова А.В., кандидат медицинских наук, доцент кафедры внутренних болезней и семейной медицины Челябинской государственной медицинской академии (Челябинск); тел. 8-9617889395; e-mail: albishechka@mail.ru.
Sineglazova A.V., Candidate of medicine sciences, associate Professor of the Chair of Internal diseases and family medicine of Chelyabinsk State Medical Academy (Chelyabinsk); ph. 8-9617889395; e-mail: albishechka@mail.ru.